Floating FB popout byReview Results

Kako izvaditi DEMO certifikat za fiskalizaciju?

by Nino3. October 2012 14:22

One informatičke firme koje trebaju napraviti prilagodbu svojih aplikacija za fiskalizaciju, mogu od FINA-e zatražiti izdavanje DEMO certifikata.

Danas smo u poslovnicu FINA predali zahtjev za izdavanje DEMO certifikata koji ćemo koristiti za naše potrebe testiranja komponente za digitialno potpisivanje i slanje XML-a i ovo su koraci koje trebate obaviti:

  1. pogledajte upute na FINA-inim stranicama: http://www.fina.hr/Default.aspx?sec=1542 - uglavnom:
    • ako ste već u njihovoj bazi (ako ste već u sustavu PKI, odnosno, ako već koristite neki od njihovih certifikata), potrebno je ispuniti Zahtjev za izdavanje DEMO aplikativnog certifikata za fiskalizaciju
    • upute za popunjavanje spomenutog Zahtjeva su ovdje - uglavnom bi trebalo biti jasno što popuniti u sva predviđena polja - jedina nepoznanica bi moglo biti polje Redni broj certifikata - ovdje unesite 1 ukoliko vadite prvi DEMO certifikat, odnosno 2 za drugi (za drugu osobu) itd.
    • ukoliko niste u sustavu PKI, tada je procedura malo kompliciranija - pogledajte upute na njihovim web stranicama
  2. pored Zahtjeva, trebat će Vam i preslika osobne iskaznice - slobodno možete uzeti i isprintani scan osobne (obje strane osobne)
  3. Zahtjev + presliku osobne iskaznice predajte u neki od Registracijskih ureda - mi smo naš predali u Zagrebu, Šoštarićeva 2; ured je na 1. katu, pa desno do kraja i cijela procedura predaje zahtjeva je trajala 1 minutu
 
Certifikat očekujemo na e-mail, kako su nam rekli u FINA-i, unutar 2-3 dana Smile

Tags: , ,

DEMO certifikat

blog comments powered by Disqus

Month List